Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi programul fazei regionale a Cupei Romaniei. Conform tragerii la sorti, câștigătoarea fazei județene Mehedinti a Cupei Romaniei face parte din Grupa B a Seriei Sud-Vest si va juca, pe 6 iulie, în deplasare, cu reprezentanta Aradului, iar pe 13 iulie va primi vizita castigatoarei din Timiș. Pe 9 iulie se întâlnesc CSM Lugoj (locul 2 in Liga 4 Timiș) și Victoria Felnac (Locul 4 în Liga 4 Arad). Echipa cu cel mai bun punctaj după cele 3 jocuri va întâlni pe 16 iulie câștigătoarea Grupei A din Seria Sud-Vest, unde se duelează reprezentantele județelor Gorj (CSO Turceni), Hunedoara (Gloria Geoagiu) și Caras-Severin (Nera Bogoniț), pentru calificarea în turul II al fazei naționale, cand vor intra in competitie și echipele din Liga 3. Dacă la Timiș și Arad s-au jucat deja finalele Cupei Romaniei – faza județeană, la Mehedinti ultimul act este programat miercuri, 29 iunie, cu începere de la ora 18, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, între echipele Recolta Danceu și Pandurii Cerneti. Începând cu sezonul 2022-2023, Federația Romana de Fotbal a implementat un nou sistem de desfășurare al Cupei Romaniei, care debutează cu o faza regională.

Recolta Dănceu și Pandurii Cerneți s-au mai întâlnit în finala Cupei României în 2016, iar echipa din comuna Șimian, câștigătoare și a Ligii a 4-a, s-a impus la vremea respectivă cu scorul de 3-1, după prelungiri, pe Municipalul severinean. La barajul pentru promovarea în Liga 3, Pandurii Cerneți a fost învinsă cu 6-1 în tur de CSM Reșița, după care nu s-a mai prezentat la returul din Valea Domanului, motiv pentru care a fost exclusă și din turul I al Cupei României – faza națională, unde trebuia să întâlnească echipa de Liga 3 Minerul Motru.

Pandurii și Recolta au jucat finala Cupei României – Mehedinți și în 2015, iar echipa din Cerneți, campioană județeană și în acel an, s-a impus cu scorul de 3-2. În meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3, Pandurii a fost învinsă de CS Universitatea Craiova II cu scorul general de 12-0! În faza națională a Cupei României, Pandurii trecea în turul I de CS Jiul Podari (3-2), după care era eliminată în turul secund de Minerul Motru (1-5).

Related Posts