Angrenată în patru competiții pe parcursul week-end-ului trecut, sectia de Judo de la CSM Drobeta Turnu Severin s-a întors cu 3 medalii la malul Dunării. Astfel, la Campionatul Național de Seniori, de la Cluj-Napoca, Ana-Maria Lorena Răducan a obținut bronzul în limitele categoriei 78 kg, în timp ce Diana Maria Argint s-a clasat pe locul 5 la categoria 52 kg. Ambele sportive sunt încă junioare. La Naționalele din Ardeal au participat 163 de sportivi, de la 37 de cluburi.
 
Tot la Cluj-Napoca a avut loc și prima editie a Campionatului Național "Special Needs", unde sportivul severinean Ștefan Răducan   a obtinut medalia de bronz, la categoria 50 kg. 
Pe lângă cele două competiții oficaliale, secția pregătită de Gicu Vasilan și Lena Sterea a mai participat la Turneul International ‘’Black Sea Judo Cup’’, de la Constanța, unde au luat startul 90 de sportivi, la categoriile de vârstă U16, de la 14 cluburi din România, Republica Moldova sau Ucraina. Aurul a revenit severineanului Călin Matei Ploșceanu, la categoria de greutate +81 kg. Tot zilele trecute, la Bacău, a avut loc "Cupa 1 Iunie", pentru judoka de la U13 și U12, iar Alexia Constantinescu (36 kg), Petruța Iorga (57 kg) și Yousuf Wagdy (+73 kg) au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere. Pe locul secund s-a clasat Elisabeta Constantinescu (36 kg), iar Ilinca Paraschiv (32 kg) a încheiat concursul pe locul al treilea.

Articol scris de Petre Virgil Vucea

Related Posts