Cu o etapă înainte de finalul sezonului, ACB Ineu a devenit matematic campioana judetului Arad si va întâlni caștigătoarea de la Mehedinți, Recolta Dănceu, în barajul pentru promovarea în Liga 3. În meciul decisiv pentru stabilirea campioanei județene, echipa municipiului  Ineu a surclasat cu scorul de 7-2 contracandidata CS Socodor și a încheiat Liga 4 Arad pe primul loc. La Mehedinți, Recolta Dănceu devenise matematic campioană cu 3 etape înainte de finalul sezonului.  „De mâine o să începem să ne concentrăm pe cele două jocuri de baraj pentru promovare, chiar dacă mai avem o etapă, la Sântana. Prospețimea e importantă la baraj. Nu știu ce a văzut conducătorul de la Dănceu, aflat în tribună la derby-ul cu Socodoror, sper că le va spune jucătorilor săi că nu au nicio șansă!, a declarat Cristian Sculici, antrenorul principal al echipei din Ineu. Tot o etapă mai este de disputat și în Liga 4 Mehedinți, iar Recolta Dănceu va juca, duminică, la Vânători.

Stadion INEU

Barajul pentru promovarea în Liga 3 este programat în perioada 17 iunie (turul), respectiv 25 iunie (returul). Prima manșă se joacă la Ineu. Dacă echipa satului Dănceu n-a jucat niciodată în Liga 3, Municipiul Ineu a avut în trecut inclusiv reprezentantă în Liga 2, pe când echipa se numea FC Tricotaje, în 2003-2005. Sub titulatura CS Ineu, echipa a retrogradat în 2015 din Liga 3. Clubul initial s-a numit Victoria Ineu și a fost înființat în 1920. A jucat pentru prima dată în Liga 3 în 1978. Recolta Dănceu datează din 1970 și a mai câștigat campionatul județean din Mehedinți doar în 2012, când a pierdut meciul de baraj cu Jiul Podari, scor 2-9.

Dunarea CALAFAT

În alte jocuri de baraj, se vor duela luna viitoare Dunărea Calafat (Dolj) – Inter Câmpulung Muscel (Argeș), CSO Turceni (Gorj) – Phoenix Buziaș (Timiș), Magica Caransebeș (Caraș-Severin) – Retezatul Hațeg (Hunedoara) sau Cozia Călimănești (Vâlcea) – CS Oltul Curtișoara (Olt)

Related Posts