Reactivat în 2019, Clubul Sportiv CFR Turnu Severin a ratat posibilitatea să aducă Mehedintiului primul trofeu național la fotbal, după o pauză de 79 de ani!

Calificată în FINAL 4-ul Campionatului National de Fotbal în Sala pentru Juniori sub 19 ani, echipa de la malul Dunării a fost eliminată în semifinale de FK Odorheiu Secuiesc, scor 5-8 în Sala Rapid din București. Oltenii au pierdut ulterior și finala mică, scor 2-4 cu Ceahlăul Piatra Neamț, iar moldovenii au intrat astfel în posesia medaliilor de bronz. În finala mare, FK Odorhei a dispus cu 2-1 de CFR’33 Timișoara și a devenit campioană națională. CFR’43 Turnu Severin a incheiat astfel sezonul 2021-2022 pe locul 4, performanță lăudabilă dacă ținem cont ca avut cel mai mic buget dintre toate echipele înscrise toamna trecută în Campionatul Național de Futsal. Din lipsa fondurilor, echipa severineană s-ar putea retrage de la fotbalul de sala și vrea să se axeze pe fotbalul juvenil, urmând sa se înscrie din toamnă în Campionatul Județean de Fotbal rezervat juniorilor U15, U13 si U11, unde cheltuielile sunt mult mai reduse.

La FINAL 4, echipa severineană a mizat pe următorul lot: Dragoș Rotă, Silviu Drîngă, Eduard Lupu – Alex Crăiașu-Ștetea, Coty Dănoiu, Alexandru-Iovan Tărăbâc, Antonio Ionașcu, Mario Vișan, Bogdan Țăncușe, Ștefan Bogură, Gabriel Ungureanu, Lucian Făiniși, Alin Chiriță și Andrei Nică.

„🏆Din păcate, nu am reușit sa aducem al doilea trofeu din istoria fotbalului mehedintean, după o pauza de 79 de ani!
❗️Severinul rămâne cu Cupa României, din 1943, scor 4-0 în finala, cu Sportul Studențesc București!
🥉În Finala Mică a Campionatului Național de Fotbal în Sală pentru Juniori U19, Ceahlăul Piatra Neamț s-a impus cu scorul de 4-2.
📰 Am încheiat sezonul pe locul 4, loc onorabil, ținând cont ca am avut cel mai mic buget dintre toate echipele prezente la startul sezonului, început toamna trecuta!❗️Din păcate, suntem în imposibilitatea sa ne înscriem în sezonul următor la Futsal, din lipsa fondurilor! Se pare ca nimeni nu apreciaza performanta, in judetul nostru! Nimeni nu vrea sa sustina financiar sportul, neconditionat!
✔️CFR’43 NU se desființează, doar ca suspenda temporar secția de futsal, în cazul în care, pana la data de 30 iunie 2022, nu reușește sa atragă un sponsor!
⚽️ De la 1 iulie 2022, CFR’43 începe un nou capitol al vieții: revine în iarbă, după 64 de ani! Din toamna, CFR’43 va fi prezenta în Campionatul Județean de Fotbal U15, U13 si U11. Secția de fotbal a fost deja activata, de 2 luni! 🏟
📜 Nu ne oprim, pana nu readucem Severinului primul trofeu, după 79 de ani de seceta! 🏆
🙏 Mulțumim tuturor care au fost lângă noi, în cei 4 ani de la reactivarea emblematicului club severinean, odată mândria Olteniei!
🥇 Am fost prima echipă din Oltenia care a cucerit un trofeu național! Împreună, putem rescrie istoria! 📜” , a fost comunicatul remis de oficialii clubului, pe pagina de facebook.

Înfiintată în 1928, CFR Turnu Severin a devenit vicecampioană națională la fotbal în 1942, iar în 1943 a cucerit Cupa României. În 1948, CFR Turnu Severin a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României, de unde a fost eliminată de CFR Timișoara, scor 1-2, la malul Dunării. Clubul s-a desființat în 1959, iar, în 2019, pe modelul Ripensia Timișoara, a fost reactivat de jurnalistul sportiv Mircea Oglindoiu, sub denumirea de ACS CFR 1943 Turnu Severin. S-a adăugat “1943” în titulatura, pentru a păstra viu cel mai important an din istoria fotbalului mehedințean: cucerirea Cupei României!

Related Posts