Calificată în FINAL 4, CFR’43 Turnu Severin joacă sâmbătă, de la ora 13:00, în Sala Rapid din București, cu FK Odorheiu Secuiesc, în semifinalele Campionatului Național de Futsal pentru Juniori U19. De la ora 15:00 se joacă CFR’33 Timișoara – Ceahlăul Piatra Neamț. Finala mică si finala mare sunt programate duminică, iar premierea o va face președintele FRF Răzvan Burleanu.

FK Odorhei e principala favorită la câștigarea titlului, după ce la sfârșitul lunii martie a cucerit și Cupa României, scor 7-0, în finala cu CFR’33 Timișoara. Pregatită de portughezul Hugo Moutinho, în meciurile din sezonul regular, iar, ulterior, de mehedinteanul Octavian Popescu, CFR’43 Turnu Severin are un bilanț de 10 victorii, o remiză și 5 eșecuri în actuala stagiune.

Suntem foarte bucuroși pentru această performanță, una istorică pentru noi, o echipă aflată la început de drum. Prin muncă și ambiție am reușit să ajungem printre cele mai bune echipa din țară. Nimeni nu ne dădea vreo șansă să ne calificăm la turneul final. Obiectivul a fost atins, dar nu venim la București în excursie, ci venim hotărâți să cucerim titlul de campioni ai României. Am fost aproape și la Cupa României, dar am pierdut în semifinale. Majoritatea băieților noștri sunt de la cluburile de fotbal de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Avem un jucător la lotul național, Alexandru Tărăbâc, jucător care, în paralel, practică fotbalul la Ripensia Timișoara. După modelul celor de la Ripensia, și noi am reactivat CFR Turnu Severin, în 2018, după 60 de ani de la desființarea clubului, club care a cucerit Cupa României la fotbal în 1943, după o finală cu Sportul Studențesc, scor 4-0, pe Stadionul „ANEF” din București”, a spus Mircea Oglindoiu, președintele clubului CFR Turnu Severin.

Sperăm din tot sufletul să încheiem cu bine acest sezon început și continuat perfect. Venim la București după 18 victorii din tot atâtea partide de-a lungul întregului sezon. Venim din postura de proaspăt deținători ai Cupei României. Mulți ne consideră favoriți, dar trebuie să arătăm că suntem buni pe teren. Avem o generație foarte bună. AM lucrat foarte mult cu acești copii deosebit de ambișioși. Mulți dintre ei se pregătesc și au jucat în Liga I la echipa de seniori. Ne cunoaștem adversarele foarte bine. Nu avem probleme de lot. Sperăm să câștigăm titlul”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

CFR Turnu Severin este singura echipă de futsal din Mehedinti.

Înființată în 1928, sub denumirea Sborul Turnu Severin, ca ramură sportivă a Căilor Ferate Române – filiala Turnu Severin, echipa de fotbal severineană a cucerit primul trofeu, chiar unul internațional, în 1930, după ce a câștigat Turneul Prieteniei, scor 3-1, în finala cu sârbii de la Hajduk Veljko Negotin. Au urmat mai multe meciuri de verificare, după care echipa și-a schimbat denumirea în Grup Sportiv CFR Turnu Severin, iar, pe lângă secția de fotbal, s-au mai înființat secțiile de atletism, box, înot sau canotaj!

În 2018, pe modelul Ripensia Timișoara, CFR Turnu Severin a fost reactivată de jurnalistul sportiv Mircea Oglindoiu, sub denumirea de CFR 1943 Turnu Severin. S-a adăugat “1943” în titulatura, pentru a păstra viu cel mai important an din istoria fotbalului mehedințean: cucerirea Cupei României!

Related Posts