În optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, Simona Halep a învins-o pe americanca Cori Gauff cu scorul de 6-4, 6-4.

În primul set s-a jucat foarte strâns, Gauff reușind să o conducă pe Simona de la primul game, dar înspre final Halep a reușit să își revină, egalat-o pe americancă și apoi a jucat fără mari riscuri, cu o inteligență tactică, care îi arată experiența superioară și a câștigat cu 6-4.

Al doilea set i-a adus mari probleme Simonei Halep, Gauff a condus 8 game-uri la rând, dar romanca nu a renunțat, și-a adunat gândurile și a avut o revenire spectaculoasă, reusind sa o egaleze pe americancă, iar perseverența lui Halep a dat roate, învingând în final tot cu scorul de 6-4.

Game, set & meci! Simonei Halep i-au trebuit doar 5 game-uri la rând în setul secund pentru a închide partida

Halep a lovit direct câștigător de 11 ori și a greșit neforțat de 10 ori, revenind ușor la stilul său de joc precaut, predominant defensiv.

Simona Halep va juca sferturile de finală împotriva croatei Belinda Bencic, cea care o eliminase în primul tur pe Irina Begu.

Simona se află într-o formă excepțională, iar acest lucru o poate ajuta să urce impresionant în clasamentul WTA. Halep parcurge o perioadă foarte bună a carierei sale, a lăsat accidentările în urmă și este în cea mai bună formă a sa din punct de vedere mental.

Românca a făcut un joc spectaculos împotriva lui Cori Gauff, reușind să ajungă în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, aceasta devenind favorită pentru titlu.

Fostul lider WTA și-a depașit cu mult condiția în turneul de la Madrid, față de anul trecut, când a fost eliminată în turul 3.

Daca va câștiga ediția din acest an turneului de la Madrid, Simona Halep ajunge la 2852 puncte și va urca pe locul 12 WTA.

Conform propriilor declarații, Simona Halep nu a fost interesată niciodată poziția din clasament, dar o clasare mai bună îi oferă un traseu mai ușor spre fazele superioare.

Dacă Halep își păstrează nivelul de acum, poate să pașeasca cu mare încredere spre turneele de la Roma și Roland Garros, care îi pot aduce 2900 de puncte dacă le va câștiga, succese care o pot propulsa pe locul 2 WTA.

Nu este exclus ca după aceste turnee sa nu ajungă chiar pe primul loc, dar acest lucru nu va depinde și de rezultatele celorlalte aspirante la fotoliul de lider.

Articol scris de Andreea Antohe

Related Posts