Severinul va avea, de anul viitor, un Bazin Olimpic de Înot la standarde europene. Lucrările de reabilitare a obiectivului sunt într-o fază avansată, iar, conform președintelui CJA Mehedinți, Aladin Georgescu, recepția se va realiza, cel mai probabil, la sfârșitul acestui an.

„S-a lucrat bine pe timpul iernii, iar după ce vremea s-a încălzit, constructorul s-a mobilizat pe toate fronturile. S-au compartimentat spațiile interioare pe toate nivelurile, s-au realizat instalațiile electrice, de apă, de ventilație, s-a realizat acoperișul, iar acum se lucrează la fațade.Severinenii și mehedințenii așteaptă de foarte mult timp să aibă un bazin funcțional, iar în urma investiției, nu doar că va fi funcțional ci va fi unul modern, complet utilat, care va putea găzdui competiții naționale și internaționale”, a declarat Aladin Georgescu.

Valoarea totală a investiţiei este de 58.165.534,29 lei (12,3 milioane euro), iar lucrările vor fi gestionate de Compania Națională de Investiții, prin firma Concelex. Conceptul proiectului este unul modern și va include rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, sală de așteptare, vestiare, dușuri, cabine de schimb, grupuri sanitare, cabinet medical, sauna, cabinet de masaj, spații special amenajate pentru reprezentanții presei și ai oficialităților, pentru vizionarea competițiilor de polo și natație, spații tehnice (cameră de pompare, cameră de reciclare, cameră de tartare). Clădirea va fi extinsă în plan orizontal la etajul 1 pentru amenajarea spațiilor administrative și a unei zone de relaxare/fitness.

Bazinul din Drobeta Turnu Severin este singurul olimpic (50 m) este doar al treilea din zona de Sud-Vest a tării, la Pitești și Reșița mai fiind asemenea obiective. În restul judetelor din această zonă a țării există doar bazine de înot scurte (25 m).

Bazinul Olimpic din Severin a fost inaugurat în 1988, iar de 15 ani a fost lăsat în paragină și s-a deteriorat, după ce acoperișul a prezentat mai multe fisuri, iar apa s-a infiltrat.

Bazinul Olimpic din Severin in anul 2004, data la care a gazduit Nationalele de Juniori

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Related Posts