Știința nu convinge, dar păstrează șanse la titlu

Universitatea Craiova a dispus, la limită, de FC Voluntari, scor 1-0, pe teren propriu, în etapa a 7-a din Play-Off. Victoria, una foarte importantă de altfel, a fost umbrită de jocul modest al elevilor lui Laurențiu Reghecampf, din repriza a doua.

Sursa foto: Universitatea Craiova

Prima repriză a început în forță, cu golul lui Ștefan Bairam din minutul 7. Acesta a primit o centrare din partea lui Marius Constantin și cu o lovitură de cap a trimis mingea către vinclul porții.

La câteva minute distanță, Universitatea Craiova putea să inscrie iar, prin Andrei Ivan, dar atacantul oltean a trimis mingea în bară.

Primul mitan, pentru Universitatea Craiova, a fost mai energic, cu mai multe faze de poartă, Știința controlând mai bine centrul terenului, motiv pentru care a ajuns mult mai usor în jumătatea adversă, iar FC Voluntari n-a găsit soluții în ofensivă. Repriza a doua a fost diametral opusă.

“A fost un joc foarte greu pentru noi, am întâlnit cea mai în formă echipă din play-off, din momentul de față, o echipă cu jucători de calitate, ofensivă , cu organizare bună defensivă. Eu cred că au fost două reprize diferite, una în care Universitatea Craiova și-a creat multe situații de a marca, chiar a avut o posesie peste ceea ce noi ne-am fi dorit, dar cred că în a doua repriză ne-a aparținut în totalitate” a declarat Liviu Ciubotariu, antrenorul ilfovenilor, la conferința de presă.

În a doua repriza Universitatea Craiova a avut un joc foarte slab , FC Voluntari fiind echipa cu un presing mult mai agresiv, dar nereușind să își creeze prea multe ocazii de poartă.

Jucătorii Universității Craiova, în partea secundă, păreau desconcentrați și obosiți. Totuși, Reghecamp a găsit motivele și s-a arătat satisfăcut! „Sunt foarte multumit de reacția jucătorilor, sunt multumit de joc, de data aceasta nu am ce să le reproșez, pentru că mi-aș fi dorit înainte de meciul cu FCSB să avem un meci unde să suferim! Din păcate, am avut problema cu Pap, care era suspendat, dupa care la un antrenament mi s-a accidentat Screciu, la pauza meciului de azi s-a acidentat și Marius Constantin, a trebuit să improvizăm, să trecem pe Crețu din mijlocaș în fundaș central, lucru care s-a văzut în repriza a doua, când nu am mai avut agresivitate, nu am mai fost prezenți în presing, așa cum trebuia să fim”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

Sursa foto: Universitatea Craiova

S-a văzut clar diferența de joc a Universitații Craiova din repriza a doua, față de prima repriză, prin presingul slab, fazele de poartă nereușite și construcția mai lentă.

Universitatea Craiova a câștigat, dar este o victorie neconvingatoare, mai ales că urmează derby-ul cu FCSB.

În minutele de prelungire, Universitatea Craiova a avut sansa golului doi, Elvir Koljic șutând în forță de la marginea careului, dar portarul Mihai Popa a respins mingea. La faza urmatoare, Andrei Ivan nu a reușit să-l învingă pe portar, din unghi.

Universitatea Craiova s-a apropiat la un punct de FCSB, dar echipa condusă de Gigi Becali are un meci în minus la această oră. Meciul din data de 8 mai va un meci decisiv pentru Craiova, care, în cazul în care nu învinge, iese din lupta pentru titlu.

“Este un meci deciziv! Dacă noi reușim să batem FCSB acasă, ajungem la un punct de ei și ne apropiem mai mult de cealată echipă. Depindem ce rezultate vor avea și celelate echipe în următoarele meciuri” a conchis Laurențiu Reghecampf

La meciul cu FC Voluntari au fost prezenți aproape 15.000 de soectatori, iar Laurențiu Reghecampf este sigur că la derbiul cu FCSB vor fi peste 20.000 de fani, pe care vrea să îi răsplatească cu un rezultat pozitiv.

Meciul dintre Universitatea Craiova si FCSB se va disouta la Craiova, pe 8 mai, ora 19:30, pe stadionul “Ion Oblemenco”

Articol scris de Andreea Antohe

Foto: flashscore.ro

Related Posts