Dacă în sezonul regular din Divizia A la handbal masculin a bifat 3 victorii și 9 înfrângeri, AHC Drobeta nu se regăsește în play-off Seriei C. Echipa antrenorului-jucător Ionuț Rouă are eșecuri pe linie, majoritatea la scoruri drastice! Ultima „ispravă” a avut loc astăzi, la prânz, când severinenii au fost învinși clar de CSU „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, scor 23-36, în Sala Polivalentă din Dr.Tr.Severin. Gorjenii au condus la pauză „doar”cu 16-13, iar în repriza secundă au condus clar ostilitățile de pe parchet!

Explicația decăderii a găsit-o unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul AHC Drobeta, severineanul Denis Țiu, fost jucător chiar la UCB Târgu-Jiu, în trecut, în declarația acordată, în exclusivitate, portalului www.saptamanamh.ro. Aceasta poate fi ascultată accesând link-ul

Principalul marcator al echipei severinene a fost veteranul Cristian Vărzaru (fost la HC Cildro Severin și HC Delignit Mehedinti), cu 13 goluri, urmat de Andrei Negroiu și Ionuț Rouă, ambii cu cate 3 reușite.

De la UCB, cele mai multe goluri au aparținut lui Daniel Gușe și Alexandru Drugă, ambii cu cate 8 goluri.

Etapa viitoare, penultima a sezonului 2021-2022, AHC Drobeta va juca tot acasă, cu colega „de suferință” CSU Politehnica Timișoara, sâmbătă, 2 aprilie, cu începere de la ora 12:00. Bănățenii au doar o victorie, din 8 jocuri, obținută chiar în partida-tur, împotriva severinenilor, scor 49-26, în urma cu 2 luni!

AHC Drobeta s-a înființat vara trecută și este una dintre cele 3 echipe de seniori care reprezintă județul Mehedinți în ligile naționale, după ACS Atletic Drobeta (Liga 2 la fotbal feminin) și ACS Viitorul Simian (Liga 3 la fotbal masculin). Din noul sezon, va urma CFR’43 Turnu Severin, in Liga 2 la futsal masculin.

Related Posts