Șimian n-a dat de Aur, odată cu revenirea lui Tița

Pregătită tactic de Valeriu Tița, Viitorul Șimian a remizat, scor 1-1, cu ultima clasată din Seria 7, Aurul Brad. Pe Stadionul Municipal din Drobeta – Turnu Severin, hunedorenii au deschis scorul, în minutul 10, prin Ionuț Filipaș, iar Gelu Velici a egalat în minutul 29.

Deși visa la play-off, echipa mehedințeană n-a fost capabilă să învingă un adversar care avea doar 5 puncte și golaveraj 12-36, înaintea etapei a 17-a! Runda viitoare, ultima a sezonului regular, Viitorul Șimian va juca pe terenul ocupantei locului secund, CSM Deva. Indiferent de scor, mehedințenii vor juca în play-out, pentru evitarea retrogradării, alături de Jiul Petroșani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu II, Gilortul Târgu Cărbunești, Progresul Ezeriș și Aurul Brad.

Nou-promovată, Viitorul Șimian a fost preluată, în luna august, de Vali Tița, care a pregătit echipa „sub acoperire”, deoarece se afla în litigiu cu Al Hussein Irbid și astfel risca să nu-și mai încaseze banii, după ce fusese dat afară, iarna trecută, de iordanieni, după doar 4 jocuri!

În luna octombrie, Tița a plecat la arabi, pentru a prelua echipa națională a Siriei, de la care, luna trecută, a plecat, din nou, pe ușa din dos. A pierdut inclusiv cu „puternica” echipa națională a Mauritaniei, iar sirienii n-au mai rezistat umilinței, după ce au ratat și calificarea la Mondialele din Qatar. Dat, verbal, afară, Tița revenit la Vitorul Șimian, a fost pozat de președintele George Sărăcin în momentul în care făcea tactica de joc, pe tablă, înaintea amicalului cu CSO Turceni, din luna februarie, dar tot n-a semnat contractul cu echipa de Liga 3, deoarece, la fel ca vara trecută, speră să ia banii arabilor, conform contractului nereziliat de comun acord.

CU AURUL BRAD, VIITORUL SIMIAN A AFISAT BANNERUL „NO WAR”. Echipa lui Tița a fost „pașnică” pe gazon!

Statistic, Viitorul Șimian a traversat cea mai bună perioadă după plecarea lui Tița la sirieni, cu Relu Țurai la timona, care a obținut 10 puncte în ultimele 4 etape din 2021. În 2022, cu Tița revenit în „barcă”, tot „sub acoperire”, echipa are un două puncte!

La meciurile oficiale, Tița stă în tribună, iar pe bancă se află Relu Țurai!

Related Posts