Clasată pe locul 5 în Seria 7, Viitorul Șimian a câștigat, sâmbătă, la prânz, primul amical al iernii. Pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, echipa antrenată de Vasile Mănescu și Relu Țurai a dispus cu 2-1 (0-1) de ocupanta locului 8 din Seria 6, Universitatea Craiova II, prin golurile marcate de Mădălin Mătăsăreanu (’77) și Raul Iorgulescu (’90 – pen), respectiv Atanas Trică (’27).

Golgheterul Ligii a 4-a Mehedinți va juca în 2022 în Liga 3, la Viitorul Șimian

La Viitorul Șimian au debutat și noile achiziții Robert Lică (Astra Giurgiu), Mădălin Ruican (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Marius Avram (CSM Reșița) și Mădălin Mătăsăreanu (Pandurii Cerneți). Echipa mehedințeană s-a despărțit în schimb de fundașii Samuel Luică și David Pop, în timp ce mijlocașul Samuel Zimța a plecat în Republica Moldova, pentru a susține probe de joc la Zimbru Chișinău!

Viitorul Șimian ar fi trebuit să joace sâmbăta trecută cu ACSO Filiași, dar doljenii, aflați în cantonament la Isverna, au anunțat în ultimul moment că nu mai pot veni la malul Dunării. Săptămâna viitoare, nou-promovata din Mehedinți va întâlni liderul din Liga 4 Gorj, CSO Turceni, după care va juca cu liderul din seria 7, CSM Reșița.

Cine sunt noile achiziții?

Mijlocașul Robert Lică (24 ani) a bifat în prima parte a sezonului 105 minute, în Liga 2, la Astra, fiind folosit în 5 jocuri, în timp ce fundașul stânga Mădălin Ruican (19 ani) a fost utilizat doar într-un joc, timp de 20 minute, de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fiind folosit mai mult la echipa a doua a clubului gorjean, colegă de serie cu Viitorul Șimian.

Marius Avram (29 ani) a jucat în prima parte a campionatului la CSM Reșița. Sezonul precedent, fundașul central a bifat un joc în Liga 2, la „FC U” Craiova, iar iarna trecută a fost împrumutat la CS Afumați (Seria 3), alături de care a jucat în barajul pentru promovarea în Liga 2. După ce a eliminat FCSB 2, CS Afumați a pierdut „dubla” decisivă cu CSA Steaua București. Avram a fost titular în meciurile respective.

Sosit vara trecută la Viitorul Șimian, de la „FC U” Craiova, mijlocașul Samuel Zimța (21 ani) a marcat 4 goluri pentru echipa mehedințeană, în Liga 3. Acum, este la un pas de Liga 1 din Republica Moldova, fiind testat de Zimbru Chișinău. Viitorul Șimian nu va încasa niciun leu dintr-un eventual transfer al fostului junior de la Brescia.

Noi amicale pentru mehedințeni

Sâmbătă, 12 februarie, de la ora 12:00, Viitorul Șimian va întâlni CSO Turceni, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, iar miercuri, 16 februarie, de la ora 12:00, va juca, tot pe teren propriu, cu ACSO Filiași.

Pe 19 februarie, Viitorul Șimian va juca la CSO Turceni, iar pe 3 martie va întâlni CSM Reșița.

Articol scris de Alexandru Sitaru

Related Posts