În ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021, FRF a aprobat sistemul competițional din Liga 3, ediția 2021-2022. În noul sezon vor participa tot 100 de echipe, împărțite în zece serii a câte zece competitoare, doar că, față de anul trecut, după încheierea sezonului regular, care va avea 18 etape, primele 4 clasate vor juca în play-off, iar ultimele 6 din fiecare serie vor lupta, în play-out, pentru evitarea retrogradării. Vor fi, astfel, alte 10 etape, care vor stabili cele 2 echipe retrogradabile. Ocupantele locurilor 10 și 9, precum și echipa de pe locul 8 cu cel mai slab punctaj din cele 10 serii, vor retrograda direct, fără a mai susține meciuri de baraj cu echipele campioane județene, cum s-a întâmplat în acest an. În play-off, vor fi 6 jocuri, după care, primele 2 clasate din fiecare serie, vor juca baraj de promovare, la fel ca sezonul recent încheiat. Per total, fiecare echipă va avea un număr total de 28 de jocuri, indiferent că va lupta pentru evitarea retrogradării sau pentru promovare.

Noul sezon va permite cluburilor să aibă înscriși tot maximum 20 de jucători în raportul de arbitraj, iar fiecare echipă va putea face în continuare câte cinci schimbări pe parcursul unui meci, în trei opriri ale jocului, în calcul neluându-se și modificările efectuate la pauză. Perioada de transferuri se încheie pe 6 septembrie. Liga 3 începe pe 28 august, iar componența seriilor va fi stabilită luna viitoare.

Campioană județeană la Mehedinți, Viitorul Șimian a promovat luna trecută pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării după ce a eliminat Minerul Costești, ocupanta locului 10 din seria 7 a Ligii a 3-a. Echipa din Șimian s-a impus cu 2-1 în meciul-tur, jucat pe Stadionul Severnav, și a pierdut cu 4-3 returul de la Râmnicu Vâlcea. Având avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare, mehedințenii au promovat, iar vâlcenii au retrogradat în campionatul județean.

Articol scris de Mircea Oglindoiu

Related Posts