După ce a reușit să organizeze un minicampionat in Liga 4, AJF Mehedinți speră să demareze și faza județeană a Cupei României. Ediția din acest an poate debuta la mijlocul lunii iunie, dacă în competiție se vor înscrie minimum 4 echipe.

„Comisia de Competiții a AJF Mehedinți anunță că termenul limită de înscriere în Cupa României – faza județeană Mehedinți este joi, 10 iunie 2021, ora 12:00. Echipele doritoare sa participe la editia din acest sezon sunt asteptate la sediul AJF Mehedinti, pentru a completa cererea de inscriere. Jocurile nu se pot disputa decat cu respectarea Protocolului Medical pentru reluarea fotbalului amator, care implica, in principal, teste rapide antigene din 7 in 7 zile. Pentru a putea desemna o castigatoare, in competitie trebuie sa participe minimum 4 echipe. In caz contrar, echipa campioana a Ligii a 4-a va reprezenta judetul Mehedinti in turul I al Cupei Romaniei – faza nationala, care va avea loc pe 28 iulie”, a anunțat Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți.

Momentan, doar Viitorul Șimian și Recolta Dănceu și-au exprimat intenția de a se înscrie în faza județeană a Cupei României.

În Liga 4 Mehedinți s-au înscris doar Viitorul Șimian, Pandurii Cerneți, AS Noapteșa și Avântul Bistrița. Campioană a devenit Viitorul Șimian, care a și reușit ulterior să promoveze în Liga 3, după ce a trecut de Minerul Costești.

Sezonul trecut, 24 de echipe au participat în Cupa României – Mehedinți, dar competiția s-a întrerupt după disputarea sferturilor de finală, deoarece a izbucnit pandemia Covid-19. CS Strehaia, Recolta Dănceu, Inter Salcia și AS Turnu Severin se calificaseră în semifinalele Cupei României, dar n-au mai putut lupta pentru trofeu.

Related Posts