Cu ce echipe ar putea juca Șimian în Liga 3?

Nou-promovată în Liga 3, Viitorul Șimian își va afla adversarele din sezonul 2021-2022 de-abia spre sfârșitul lunii iulie, după ce FRF va analiza dosarele de licențiere ale tuturor participantelor. Termenul limită de depunere al acestora este 30 iunie, iar campionatul va începe pe data de 28 august.

Cel mai probabil, echipa mehedințeană va fi repartizată într-una din seriile 6-7. Pare greu de crezut că va evolua în seria 8, deoarece campioanele județene de la Caraș-Severin, Timiș și Arad au promovat, iar singura din zona de Vest care a retrogradat din Liga 3 a fost Fortuna Becicherecu Mic. Din Liga 2 a retrogradat CSM Reșița. În schimb, din zona Olteniei n-a promovat decât Viitorul Șimian, iar CS Universitatea II Craiova și Minerul Costești au retrogradat din Liga 3, iar Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina au picat din Liga 2. Campioanele județene de la Dolj și Vâlcea, Dunărea Calafat, respectiv FC Băbeni, au pierdut barajele jucate cu bănățenii de la Progresul Ezeriș, respectiv Kids Tâmpa Brașov, în timp ce AJF Gorj și AJF Olt nu au avut echipe la baraj.

Astfel, în Liga 3, Viitorul Șimian ar putea juca în seria 6 alături de Pandurii Târgu Jiu (Gorj), Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), CSO Filiași (Dolj), Flacăra Horezu (Vâlcea), Viitorul Dăești (Vâlcea), CSM Slatina (Olt), Vedița Colonești (Olt), Petrolul Potcoava (Olt) si Jiul Petroșani (Hunedoara). În cazul în care seria 8 va fi formată doar din echipele din Timiș și Arad, CS Dumbrăvița, ACS Poli Timișoara, Avântul Periam, CS Ghiroda – Giarmata Vii , Pobeda Bisnov – Dudeștii Vechi, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica, Gloria Lunca – Teuz Cermei și Frontiera Curtici, seria 7 ar putea avea în componență echipele cărășene CSM Reșița, Progresul Ezeriș, Voința Lupac, cele hunedorene Jiul Petroșani, CS Hunedoara, CSM Deva și Aurul Brad, alături de gorjenii Pandurii Târgu Jiu și Gilortul Târgu Cărbunești și mehedințenii de la Viitorul Șimian. Astfel, echipele din Vâlcea, Dolj și Olt ar putea fi repartizate în serie cu cele din Argeș (Unirea Bascov și Real Bradu) și Teleorman (CSM Alexandria și Sporting Roșiorii de Vede).

Liga 3 e formată din 10 serii a câte 10 echipe fiecare.

Viitorul Șimian își va disputa, în tur, jocurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, iar în 2022 ar putea evolua pe noul stadion din comună. Lucrările la noua bază sportivă din Șimian vor demara luna viitoare.

Am promovat, dar greu de-abia acum începe. Trebuie să facem o echipă competitivă pentru Liga 3, fiindcă nu vrem să fim o prezență meteorică în Liga 3 și să retrogradăm după doar un sezon. Bugetul pentru campionatul viitor îl avem deja asigurat, prin eforturile depuse de domnul primar Constantin Trușcă, dar așteptăm lângă noi și alți sponsori, chiar și Consiliul Județean Mehedinți, pentru a face o echipă puternică. Avem un proiect pe termen lung, deja încep lucrările la noul stadion din comună, iar scopul nostru e să readucem acasă jucătorii plecați să joace în alte județe, deoarece în Mehedinți nu au avut unde să evolueze de 7 ani. Nu reprezentăm doar comuna Șimian, ci întreg județul Mehedinți”, a declarat președintele echipei din Șimian, George Sărăcin.

Related Posts