Șimian, printre cele 8 echipe de „județ” care au promovat

Faza a II-a a barajului de promovare/menținere în Liga 3 s-a disputat între 21 de campioane județene și 21 de echipe de eșalon țerț, clasate în subsolul ierarhiei, în cele 10 serii. După manșa-retur, doar 8 echipe de Liga 4 au acces în Liga 3, printre protagoniste numărându-se și Viitorul Șimian.

Mehedințenii câștigaseră cu 2-1 jocul-tur, disputat pe Stadionul Severnav, cu Minerul Costești, ultima clasată din seria 7 a Ligii a 3-a. Vâlcenii s-au impus cu 4-3 în returul jucat astăzi pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, prin golurile izbutite de Andreas Casoni (22), Răducu Rădulescu (55, 84) și Ion Trașcă (93 – penalty), respectiv Marius Crăc (7), Dorian Vasilică (25) și Daniel Mișea (40), iar scorul general a fost 5-5. Având avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare, Viitorul Șimian a promovat.

Alături de Viitorul Șimian, din Liga 4 au mai promovat doar Voința Lupac (Caraș-Severin), scor 3-0 și 0-1 cu CS Universitatea II Craiova, Pobeda Bisnov (Timiș), scor 2-1 și 0-0 cu Industria Galda, Aurul Brad (Hunedoara), scor 2-2 și 3-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, Frontiera Curtici (Arad), scor 3-3 și 3-1 cu AFC Hermanstadt II Sibiu, Real Bradu (Argeș), scor 4-0 și 2-0 cu CS Balotești, CSM Fetești (Ialomița), scor 0-0 și 2-2 cu CS Făurei, și Dinamo Bacău (Liga 4 Bacău), care a profitat de faptul că Bradu Borca nu s-a mai prezentat la baraj, deoarece a anunțat că oricum vrea să se retragă din Liga 3.

Campioanele județene de la Dolj (Dunărea Calafat) și Vâlcea (FC Băbeni) au ratat promovarea, după ce au fost eliminate de Progresul Ezeriș (0-3 și 0-0), respectiv Kids Tâmpa Brașov (0-7 și 3-4). AJF Gorj și AJF Olt nu au organizat Liga 4, deoarece nu au avut suficiente echipe județene care să respecte Protocolul Medical (teste antigene Covid), astfel că n-au avut reprezentante la baraj.

Altfel, Viitorul Șimian va trebui să se reorganizeze, pentru a nu păți ca Minerul Costești, care, după promovarea de vara trecută, a acumulat doar 7 puncte în Liga 3. Echipa din Șimian trebuie să anunțe FRF, până pe 30 iunie, stadionul pe care va juca în Liga 3.

Județul Mehedinți n-a mai avut echipă la Liga 3 din sezonul 2014-2015. În iunie 2014, campioana județeană Minerul promova după ce elimina Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), scor 2-0, după prelungiri, pw teren neutru, la Slatina. După doar un tur de campionat, încheiat pe locul 10, cu doar 8 puncte acumulate, echipa cu sediul la Valea Copcii s-a desființat din cauza problemelor financiare.

Comuna Șimian n-a avut echipă la Liga 3 din sezonul 2005-2006, când CSF Agromec din localitate promova direct, fară meci de baraj. Echipa patronată de Dan Firu s-a desființat după doar un tur de campionat, în care a acumulat doar 3 puncte, din 3 remize!

În anii ’70-’80, Mecanizatorul Șimian a avut apariții sporadice în Divizia C.

Related Posts