Fosta componentă a CSM Drobeta Turnu Severin, din perioada 2005-2007, Constantina Diță (51 ani), a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism.

Retrasă din activitate în urmă cu un deceniu, campioana olimpică din 2008, titlu obținut la Beijing, în proba de maraton, a ieșit din cursă încă din primul tur de scrutin. La ședința Adunării Generale a FRA au fost prezenți 234 de reprezentanți, din totalul de 249 de structuri sportive afiliate cu drept de vot, iar după primul tur s-a înregistrat următorul rezultat: Anișoara Cușmir Stanciu – 74 de voturi, Florin Florea – 64 de voturi, Sorin Matei – 54 de voturi și Constantina Diță – 41 de voturi. În turul al doilea au intrat Anișoara Cușmir – Stanciu (59 ani) și Florin Florea (președintele în exercițiu), iar campioana olimpică de la Los Angeles 1984 a câștigat cu 131 la 85.

Anișoara Cușmir a început atletismul la Brăila, la vârsta de 10 ani, iar în 1982, la Campionatele Europene de la Atena a cucerit medalia de argint, după care a stabilit primul său record mondial la săritura în lungime cu o performanță de 7,15 m. În 1983 a corectat de trei ori recordul mondial: 7,21 m, 7,27 m și 7,43 m. Apogeul carierei l-a atins în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde a devenit campioană olimpică. După JO, la doar 22 de ani, a fost nevoită să se retragă din activitatea competițională din motive medicale, iar ulterior a devenit antrenoare la CSA Steaua București. 

Din Mehedinți, drept de vot au avut CSS (Clubul Spirtiv Școlar) Drobeta Turnu Severin și CSM (Clubul Sportiv Municipal) Drobeta Turnu Severin. Gorjeanca „Pușa” Diță a avut un program ce părea util pentru revigorarea atletismului românesc, aflat în declin de mai bine de un deceniu.

Related Posts