Lucrările la drumul care leagă localitățile Tâmna de Valea Ursului au prins contur, la mai bine de 3 decenii scurse de la Revoluție. Miercuri a fost turnat primul strat de asfalt, în lungime de 2,5 km, spre bucuria locuitorilor comunei Tâmna, care de luna viitoare nu vor mai merge spre cimitirul și biserica din localitate pe un drum care era efectiv impracticabil, în special în sezonul ploios.

Întregul tronson pentru comuna Tâmna este de 8,5 km și mai vizează lucrări în satele Cremenea și Pavăț, care sunt aproape finalizate.

În urmă cu 2 ani, primarul Șerban a reușit să atragă fonduri pentru construirea unui pod peste pârâul Hușnița, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II), în valoarea totală de 642.340 lei. 

Din 2018, în comuna Tâmna, Iliuță – Dumitru Șerban, pe atunci viceprimar, a preluat atribuțiile edilului Ion Cioară, găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Originar din Curtea de Argeș, Șerban s-a stabilit în comuna mehedințeană Tâmna din anii ’80, după ce a fost detașat ca director al IAS-ului din localitate. După Revoluție a cumpărat ferma din localitate, de vaci, oi, capre și porci, plus peste 200 de hectare de teren arabil, afacere de care se ocupă împreună cu familia. Este perceput de locuitorii comunei drept un gospodar desăvârșit, motiv pentru care, toamna trecută, a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Tâmna, din partea PSD.

Comuna Tâmna este formată din 11 sate și are o populație de 3620 locuitori, conform recensământului din 2011.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Related Posts