Procesul primarului Screciu se prelungește

În data de 26 mai 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) anunța că Marius Screciu, viceprimar al Severinului la vremea respectivă, se afla în conflict de interese administrativ.

Marius Screciu a devenit în iunie 2016 primar al municipiului Drobeta – Turnu Severin și a câștigat în septembrie 2020 un nou mandat. La mai bine de 5 ani, procesul, ajuns între timp la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), încă nu s-a încheiat. Doar în 2021 au avut loc 3 termene, pe 2 martie, 30 martie și 11 mai. Următoarea înfățișare va avea loc pe 14 septembrie 2021.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, anunța ANI în 2016.

Primarul Marius Screciu poate sta însă liniștit. Și fostul edil al Severinului, Constantin Gherghe, s-a aflat într-o situație similară și a rămas în funcție timp de 2 mandate.

„Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat faptul ca primarul orasului Drobeta Turnu-Severin, Constantin Gherghe, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 iunie 2008 – 3 octombrie 2008, intrucat a detinut si functia de avocat, in baroul Mehedinti. De asemenea, ANI transmite ca, in urma unei sesizari din oficiu, Agentia a efectuat verificari asupra declaratiilor de avere ale lui Constantin Gherghe, in urma carora au rezultat indicii temeinice privind savarasirea infractiunii de fals in declaratii, motiv penru care, pe 8 ianuarie, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu-Severin in vederea efectuarii de cercetari”, anunța ANI, în zadar, în 2008.

Related Posts