Luceafărul a învins Pandurii și a câștigat seria la U19

Derby-ul Seriei a X-a din cadrul Campionatului Național de Juniori U19 a fost adjudecat de Luceafărul, care a dispus cu scorul de 3-1 de Pandurii Târgu JIu, pe Stadionul Severnav. După accest succes, echipa severrineană a egalat la puncte Pandurii, dar are un meci mai puțin disputat. Pandurii va sta în ultima etapă, astfel că Luceafărul nu mai poate pierde primul loc nici în cazul unui eșec duminică, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, deoarece are avantajul jocului direct. Alexandru Stoichină, Ionuț Arjocu și Alexandru Moroșanu au marcat pentru echipa antrenată de Cristian Chiriță și Cosmin Munteanu.

Luceafărul are șanse de calificare și la U17, după ce, tot sâmbătă, pe Stadionul Severnav, a învins Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 7-4. Remus Bobocea (2 g), David Tămâș (2 g), Rareș Tomșa, Dragoș Găină și Eduard Ardeiu au înscris pentru echipa severineană, care, etapa viitoare, va disputa meciul decisiv pentru primul loc, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Având golaveraj inferior gorjenilor, severinenii au nevoie de victorie pentru a încheia seria pe primul loc.

În această rundă, gorjenii au câștigat cu scorul de 6-3 jocul cu CSS Drobeta Turnu Severin, disputat la Șimian. Cătălin Golumbină Jr (2 g) și Alexandru Portaru au marcat pentru echipa antrenată de Florin Teodorescu. La Juniori U19, CSS a dispus cu 6-0 de Viitorul Pandurii, prin golurile lui Eugen Toader (2), Cosmin Popescu (2), Rareș Leca și Antonio Ionașcu. Au fost primele puncte pentru echipa antrenată de Andrei Dicu, care sâmbăta viitoare, în ultima etapă a minicampionatului, va juca la LPS Târgu JIu.

Prima clasată din cele 16 serii ale Campionatului Național de Juniori se califică în faza șaisprezecimilor de finală. În seria a IX-a, pe primul loc la U19 este CSM Slatina, iar la U17 conduce FCU Craiova.

Related Posts