Lucrările de extindere a reteței de gaze, blocate în Severin

Municipiul Drobeta Turnu Severin nu poate extinde rețeaua de gaze naturale, deoarece lucrările sunt în continuare blocate. SC Romgaz SA a început demersurile de evaluare în vederea cumpărării acțiunilor a SC Mehedinți Gaz SA, societate care deține monopulul pe raza municipiului de aproape două decenii, însă n-a ajuns încă la un numitor comun în privința tranzacției.

”Suntem blocați în totalitate. Mehedinți Gaz așteaptă să fie finalizate demersurile în vederea cumpărării pachetului de acțiuni de către Romgaz. Romgaz este o societate a statului român, apreciem că vor să vină să investească în Drobeta Turnu Severin. În acest moment așteptăm finalizarea evaluării făcute de un evaluator independent. Dacă, se pun de acord în privința evaluării, atunci se vor finaliza pocedurile de preluare a Mehedinți Gaz de către Romgaz și sper eu ca într-un timp cât mai scurt să înceapă extinderea rețelei de gaze naturale. Primăria are și o serie de investiții blocate din cauza faptului că nu pot fi începute lucrările pentru că nu este extinsă rețeaua de gaze. Vorbim aici de exemplu despre o investiție pe PNDL II pe mai multe străzi din Schela. Avem banii, putem începe lucrările și mâine, dar nu putem demara nimic pentru că nu a fost extinsă rețeaua de gaze. Deocamdată Mehedinți Gaz refuză să lucreze, ei așteaptă să fie cumpărați, și atunci încearcă să nu mai cheltuie, dar noi avem răbdare, înțelegem ambele părți, interesul nostru este ca această schimbare de acționariat să fie făcută cât mai rapid, ” a explicat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Reședința de județ a Mehedințiului este singura din țară care nu este racordată în totalitate la rețeaua de gaze naturale.

S.C. Mehedinti Gaz S.A. a fost înființată în anul 2004, în baza legii 31/1990, privind Societățile Comerciale, și are ca pricipală activitate distributia si comercializarea combustibililor gazosi in municipiul Drobeta Turnu Severin. Din anul 2006 societatea face parte din grupul italian de firme Dondi Group.

S.C. Romgaz S.A. este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare din anul 2013 pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra.Actionar principal este statul roman, cu o participatie de 70%.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Related Posts