Lucrările de extindere a rețelei de gaze naturale vor demara în perioada următoare în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă și Dudașul Cernețiului, din comuna Șimian. Rețeaua va avea o lungime de aproximativ 70 de kilometri și prevede inclusiv racordul locuințelor, iar investiția se ridică la aproximativ 15 milioane euro, bani proveniți din fonduri nerambursabile.  

În prezent, combustibilul utilizat de locuitorii comunei Șimian pentru încălzirea locuițelor este constituit din energie electrică, masă lemnoasă, cărbune şi carburanţi lichizi, iar pentru prepararea hranei se foloseşte energia electrică sau butelii cu gaze lichefiate. Pentru locuinţele individuale, instituţii publice sau societăţi comerciale, racordate la sistemul inteligent de distributie a gazelor naturale se va realiza prin montarea de centrale termice şi/sau sobe de teracotă. Pentru blocurile de locuinţe racordate la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale, asigurarea agentului termic se va realiza prin intremediul unui sistem centralizat de producere a energiei termice la nivel de bloc/zona rezidenţială şi nu prin sisteme individuale/de apartament.

Primăria Comunei Șimian, condusă de edilul Constantin Trușcă,a modernizat deja toate drumurile locale, pe fonduri europene. Aproape finalizate sunt două grădinițe, în Șimian și Cerneți. În proiect se mai află modernizarea Stadionului „Ion Floricică” din Șimian, dar și construcția unui nou sediul al primăriei, a unui bazin olimpic de înot și a unui parc, prin fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Related Posts