În Mehedinți, nicio echipă nu s-a înscris la juniori!

Deși, pe 9 aprilie, MTS și FRF au dat „undă verde” fotbalului amator și juvenil, iar AJF Mehedinți a publicat ulterior conditițiile și termenele de participare în campionatele județene de U15, U13 și U11, nicio echipă nu s-a înscris în competițiile respective!

Cel mai probabil, cluburile de profil din Mehedinți, toate fiind practic din Drobeta Turnu Severin, n-au dorit să cheltuie bani pentru efectuarea testelor rapide antigene pentru depistarea virusului SARS_COV_2, pentru jucători și antrenori, deși toate cluburile au primit bani de la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, între 10.000 lei și 180.000 lei! Un test costă 65 lei și se efectuează din 7 în 7 zile. A contat poate și faptul că FRF a anunțat că cele 3 competiții de juniori menționate nu vor mai avea continuitate la nivel național, în acest sezon!

ACS Luceafărul, AS Sport Kids, CSS Dr.Tr.Severin, Academia de Fotbal „Flavius Stoican”, ASFC Frontiera și ACS Sporting Stars sunt cluburile de copii și juniori care sezoanele precedente participaseră în campionatele județene de fotbal U15, U13 sau U11. Niciuna n-a reușit să ajungă vreodată la turneul final la aceste 3 categorii de vârstă menționate, clacând de fiecare dată la fazele zonale! Pare improbabil să facă performanță și în anii următori, atâta timp cât au luat dreptul copiiilor pe care îi au legitimați să participe într-o competiție oficială, în actualul sezon.

În sezonul 2019-2020, doar competiția națională de U15 a apucat să înceapă, până la izbucnirea pandemiei. După 4 jocuri, Luceafărul se afla pe ultimul loc în grupa 8, cu 0 puncte și golaveraj 1-19. Pe 10 martie 2020, toate campionatele au fost înghețate.

În mai 2019, ultima dată când s-au organizat Campionatele Naționale de Copii U11, U13 și U15, câștigătoarele de la Mehedinți au capotat din nou. La U11, ACS Luceafărul a fost repartizată în zona a VI-a, desfășurată la Râmnicu Vâlcea, unde a pierdut ambele jocuri, cu ACS Hidro Rm.Vâlcea (scor 1-2) și CSS Corabia (scor 3-4). Tot Luceafărul a câștigat campionatul județean și la U13, dar la faza zonală, disputată tot la Rm.Vâlcea, a fost învinsă de LPS Târgu Jiu (2-1) și LPS Viitorul Pitești (2-0), după care a câștigat partida cu CSS Corabia (2-0), insuficient pentru a se califica la turneul semifinal. La U15, campioană județeană a fost AS Sport Kids, care s-a clasat ulterior pe locul secund în grupa 10, după CSU Craiova, care a acces astfel în faza superioară a competiției.

Related Posts