Patru mehedințeni luptă pentru promovarea în Liga 2

Disputată vineri, utima etapă a sezonului regular din Liga 3 a stabilit ordinea jocurilor de baraj pentru promovarea în eșalonul secund. După cele 18 etape, 20 de echipe și-au câștigat dreptul de a lupta pentru accederea în Liga 2, iar 5 vor promova.

Printre jucătorii angrenați în meciurile de baraj se numără și trei mehedințeni: mijlocașul Cristian Poiană (CSO Filiași), portarul Adelin Iliescu (Șoimii Lipova), închizătorul Mădălin Mihăescu (CSA Steaua București) și atacantul Gabriel Fulga (FCSB II).

Echipa din Filiași a pierdut primul loc în Seria 6, după cea fost învinsă, în ultima etapă, în deplasarea de la Petrolul Potcoava. Cristian Poiană (32 ani) a deschis scorul în minutul 51, dar Alin Florică a întors rezultatul, prin golurile marcate în minutele 89 și 93. De eșecul doljenilor a profitat Vedița Colonești, care, prin victoria cu 3-1 de la Academica II Clineni, a trecut pe primul loc, astfel că va juca în prima fază a barajului pentru promovare cu ocupanta locului 2 din Seria 5, Steagul Roșu Brașov. CSO Filiași va întâlni liderul CSM Corova Brașov.

În Seria 8, ehipa la care apără severineanul Adelin Iliescu (22 ani), Șoimii Lipova, a încheiat sezonul regular pe primul loc și va întâlni ocupanta locului secund din Seria 7, Măgura Cisnădie. În sezonul 2017-2018, și mijlocașul Poiană a jucat la Lipova, fiind coechipier cu Iliescu. Ulterior, Cristian Poiană a plecat la CSM Reșita, iar Adelin Iliescu la Oțelul Galați. Portarul a revenit la echipa arădeană, în 2020.

Lider a fost, în seria 4, și severineanul Mădălin Mihăescu (32 ani), cu CSA Steaua București. Echipa Armatei se va duela, în faza I, cu Mostiștea Ulmu, iar în finala pentru promovare ar putea reîntâlni FCSB II, la care e legitimat atacantul orșovean Gabriel Fulga (17 ani). Echipa-satelit a prim-divizionarei va juca cu CS Afumați.

Faza I a barajului de promovare în Liga 2 (8/15 mai)

B1: Locul 1, Seria 1 (Bucovina Rădăuți) – Locul 2, Seria 2 (Dacia Unirea Brăila)
B2: Locul 1, Seria 2 (SC Oțelul Galați) – Locul 2, Seria 1 (Foresta Suceava)
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați) – Locul 2, Seria 4 (FCSB 2)
B4: Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu) – Locul 1, Seria 4 (Steaua)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) – Locul 2, Seria 6 (ACSO Filiași)
B6: Locul 2, Seria 5 (SR Brașov) – Locul 1, Seria 6 (Vedița Colonești)
B7: Locul 2, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş) – Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr)
B8: Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie) – Locul 1, Seria 8 (Şoimii Lipova)
B9: Locul 2, Seria 10 (SCM Zalău) – Locul 1, Seria 9 (CSO Cugir)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare) – Locul 2, Seria 9 (Unirea Dej)

Faza a doua a barajului de promovare în Liga 2 (22/29 mai):

Învingătoarea B2 – Învingătoarea B1
Învingătoarea B4 – Învingătoarea B3
Învingătoarea B6 – Învingătoarea B5
Învingătoarea B8 – Învingătoarea B7
Învingătoarea B10 – Învingătoarea B9

Related Posts