Derby-ul Pandurii Cerneți – Viitorul Șimian a decis echipa care a încheiat turul sezonului regular pe primul loc, în Liga 4 Mehedinți. Miercuri după-amiaza, fosta campioană județeană din 2016 a învins campioana din 2018, scor 2-1, pe propriul teren, de la Cerneți. Lucian Zamfir (25 – pen) și Mădălin Mătăsăreanu (71) au marcat pentru Pandurii, în timp ce Viitorul a înscris prin Andrei Sărăcin, în minutul 61. După acest succes, echipa din Cerneți a rămas cu punctaj maxim, cu 3 puncte peste Viitorul. În celălalt meci din runda a 3-a, AS Noapteșa a dispus cu 6-3 de Avântul Bistrița.

Returul se va juca în zilele de vineri, duminică și marți, când e programat jocul Viitorul Șimian – Pandurii Cerneți. Cel mai probabil, cele două echipe ale comunei Șimian se vor reîntâlni, joia viitoare, în finala pentru stabilirea campioanei județene. Tot joi este programată și finala mică, pentru locurile 3/4.

Pe 8 mai, Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți trebuie să anunțe, la FRF, campioana județeană. Din cauza timpului scurt, dar și a faptului că meciurile nu se pot juca decât dacă jucătorii efectuează teste Covid, mai multe AJF-uri au anunțat deja că nu vor putea organiza Liga 4, deoarece nu au măcar 4 echipe înscrise în competiție, număr minim impus de FRF pentru a omologa campionatul. Astfel, județele Gorj, Olt, Bihor, Alba, Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Botoșani,  Iași, Vrancea, Neamț, Galați, Brăila, Tulcea, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu sau București nu vor avea, pe 12 mai, reprezentantă la barajul interjudețean pentru promovarea în Liga 3. Pe 9 mai va avea loc tragerea la sorți,  fără a se ține cont de criteriul geografic. Meciul eliminatoriu este programat pe teren neutru. În cazul în care, din urnă, va fi extras un județ care nu a organizat Liga 4, reprezentanta de la Mehedinți va fi calificată automat în faza a II-a a barajului, programată pe 16 mai (turul) / 23 mai (returul), în care va întâlni una dintre echipele clasate pe locurile 9/10 în cele 10 serii din Liga 3.
          Pentru a avea drept de participare la baraj, echipele trebuie să dețină CIS de la MTS! Din actuala ediție a Ligii a 4-a Mehedinți, doar ACS Viitorul Șimian și CS Pandurii Cerneți au Certificat de Identitate Sportivă, AS Noapteșa și AS Avântul Bistrița fiind fără personalitate juridică! Anul trecut, campioana de la Mehedinți, AS Recolta Dănceu nu a avut drept de participare la barajul pentru promovarea în Liga 3, deoarece nu este constituită ca și club sportiv, ci funcționează ca și  asociație sportivă.

Related Posts