E de notorietate faptul că tupeul și nesimțirea sunt la loc de cinste în rândul politicienilor din România (mai sunt și excepții, ce-i drept). Un ultim exemplu s-a întâmplat zilele trecute, când 122 de foști parlamentari, beneficiari de pensii speciale, au deschis procese pentru a-și primii înapoi banii câștigați, de altfel cu multă trudă, pe scaunele Parlamentului, care, de multe ori, erau goale la ședințele în care, teoretic, trebuiau aprobate legi pentru bunăstarea populației. Mulți dintre cei care acum se consideră nedreptățiți au angajat una dintre cele mai scumpe case de avocatură, că doar au avut salarii enorme („nesimțite”) în perioada în care erau parlamentari, astfel că plata unui onorariu baban nu reprezintă o problemă pentru domniile lor!

Cei mai mulți parlamentari-reclamanți se află în Prahova (16), podiumul fiind completat de Iași (15) și Galați (9). Patru sunt din Mehedinți! Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, în mare parte, în calitate de reclamanți sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice!

Printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție se numără și mehedințeanul Petre Daea, dar și Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (toți PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean (PDL/PNL).

Fostul ministru PSD al Agriculturii, Petre Daea, consideră că își merită pensia de peste 1 miliard de lei vechi, anual! „Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac”, a spus, cu tupeu, Daea. A uitat să precizeze și despre respectul pentru „muritorul” de rând, care trăiește cu o pensie de 1000 lei / lună! El are 10.000 lei / lună, că doar a trudit în folosul țării, una de altfel prosperă economic! Alături de Daea, alți 3 foști parlamentari mehedințeni cer „pensii nesimțite”! Nu știm încă numele lor, dar știm că printre cei cu ștate vechi în parlament se numără și Eugen Nicolicea! Probabil, domnia sa a avut decența să se mulțumească și cu câteva sute de lei mai puțin și să nu mai conteste decizia respectivă. Sperăm, cel puțin!

Related Posts