După o pauză forțată, de 13 luni, cauzată de izbucnirea pandemiei COVID_19, Liga 4 Mehedinți s-a reluat, vineri după-amiaza, cu primele meciuri ale sezonului 2020-2021! Este practic un minicampionat, format din 4 echipe, doar cele care și-au asumat respectarea Protocolului Medical pentru fotbalul amator (județean), care implică, în principal, teste antigene rapide, din 7 în 7 zile pentru jucători / antrenori / delegați de joc.

Astăzi a avut loc prima etapă, în care s-au înregistrat următoarele rezultate: Avântul Bistrița – Viitorul Șimian 0-8 (0-3) și AS Noapteșa – Pandurii Cerneți 2-4 (2-1).

Duminică, de la ora 17:00, se joacă Viitorul Șimian – AS Noapteșa și Pandurii Cerneți – Avântul Bistrița, iar miercuri după-amiaza sunt programate Pandurii Cerneți – Viitorul Șimian și AS Noapteșa – Avântul Bistrita. Cu aceste jocuri se incheie turul, după care echipele vor trebui să efectueze noi teste, pentru următoarele 3 etape din retur, care se vor juca tot în zilele de vineri, duminică și miercuri!

Pe 8 mai, Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți trebuie să anunțe, la FRF, echipa campioană județeană! Din cauza timpului scurt, dar și a faptului că meciurile nu se pot juca decât dacă jucatorii efectuează teste Covid, mai multe AJF – uri au anunțat deja că nu vor putea organiza Liga 4, deoarece nu au măcar 4 echipe înscrise în competiție, număr minin impus de FRF pentru a omologa campionatul! Astfel, Gorj, Olt, Alba, Iași, Vrancea, Călărași, Cluj, Bihor, Dâmbovița sau București nu vor avea, pe 12 mai, reprezentantă la barajul interjudețean pentru promovarea în Liga 3.

Pentru a avea drept de participare la baraj, echipele trebuie să dețină CIS de la MTS! Din actuala ediție a Ligii a 4-a Mehedinți, doar ACS Viitorul Șimian și CS Pandurii Cerneți au Certificat de Identitate Sportivă, AS Noapteșa și AS Avântul Bistrița fiind fară personalitate juridică!

Related Posts