Liga 4 Mehedinți se va relua, în acest week-end, cu 4 echipe, minimum prevăzut de FRF pentru ediția din acest an a campionatului județean!

AJF Mehedinți a organizat, marți, ședintă cu reprezentanții cluburilor / asociațiile sportive afiliate, cărora le-a prezentat criteriile impuse de Protocolul Medical pentru reluarea fotbalului amator (județean). Meciurile se pot disputa doar dacă jucătorii vor efectua teste antigene, din 7 în 7 zile!

În urma discuțiilor avute, doar 4 echipe s-au înscris în Liga 4 Mehedinți: ACS Viitorul Șimian, AS Avântul Bistrița, AS Noapteșa și CS Pandurii Cerneți. Dintre acestea, doar Șimian și Cerneți dețin Certificat de Identitate Sportivă (CIS), condiție obligatorie pentru a putea participa la „barajul” pentru promovarea în Liga 3. Cu alte cuvine, dacă Bistrița și Noapteșa ar câștiga ediția din acest an a Ligii a 4-a, Mehedințiul n-ar avea reprezentantă acceptată de FRF la baraj. În această situație s-a regăsit Mehedințiul anul trecut, când campioana AS Recolta Dănceu n-a avut drept de participare la jocurile pentru promovare organizate de FRF. De altfel, asociația sportivă din Dănceu, care, la fel ca AS Avântul Bistrița și AS Noapteșa, nu deține personalitate juridică, nu s-a înscris în actualul campionat! Surprinzător, nici cluburile sportive CS Strehaia, CSM Dierna Orșova sau CS Victoria Vânju Mare, care aveau drept de participare la baraj, dacă ar fi câștigat Liga 4 Mehedinți, nu s-au înscris în campionat!

Conform deciziei de joi, 08.04.2021, a Comitetului Executiv al FRF, AJF-urile trebuie sa desemneze campioana judeteana pana la data de 8 mai 2021, cu conditia sa dispute meciuri intr-un campionat format din minimum 4 echipe si minimum 7 jocuri / echipa! Pentru a avea drept de participare la barajul pentru promovarea in Liga 3, echipa campioana judeteana trebuie sa detina CIS emis de MTS.

Pe data de 12 mai va avea loc prima etapa a barajului pentru promovare, sub forma unei etape interjudetene, care se va disputa pe teren neutru! Castigatorea jocului respevtiv va juca pe 16/23 mai, in dubla mansa, etapa a II-a a barajului, cu una dintre echipele clasate pe locului 9/10 in cele 10 serii din Liga 3„, se arată în comunicatul remis de www.frf-ajf.ro/mehedinti

Din acest motiv, AJF Olt, Gorj, Alba sau Vrancea au anunțat deja că nu organizează Liga 4 și, în consecință, nu vor avea reprezentantă la baraj!

Pentru a juca câte 3 jocuri timp de o săptămână, efectuând practic un singur test în această perioadă si astfel scăzând cheltuielile, echipele au decis să joace vinerea, duminica și miercurea!

Prima etapă este programată vineri, 16 aprilie, de la ora 17:00, după următorul program: Avântul Bistrița – Viitorul Șimian și AS Noapteșa – Pandurii Cerneți! Duminică se joacă: Viitorul Șimian – AS Noapteșa și Pandurii Cerneți – Avântul Bistrița.

Câte 4 echipe s-au înscris și la Dolj (CS Dunărea Calafat, ACS Știința Calafat, ACS Fulgerul Maglavit și ACS Spicul Unirea) sau Vâlcea (CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Mădulari, AS Băbeni și ASFC Păușești Otăsău).

Related Posts