AJF va stabili sistemul competițional, după aprobarea Protocolului Medical

După ce, marți, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, prin miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun prin care testele rapide (antigene) pot fi folosite de sportivi în competițiile interne, hotărârea a apărut vineri în Monitorul Oficial. Federația Română de Fotbal a venit, tot astăzi, cu noi precizări în privința fotbalului amator, în urma videoconferinței avută cu reprezentanții AJF-urilor! Astfel, ceea ce anunțase deja de joi, Comitetul Executiv al FRF, a fost confirmat vineri de FRF, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu. Astfel, AJF-urile trebuie sa desemneze campioana județeană până la data de 8 mai 2021, cu condiția să dispute meciuri într-un campionat format din minimum 4 echipe și minimum 7 jocuri / echipă! Pentru a avea drept de participare la barajul pentru promovarea în Liga 3, echipa campioană județeană trebuie să dețină CIS emis de MTS. Marea problemă o reprezintă însă schimbarea sistemului de promovare în Liga 3, unul care a nemulțumit toate AJF-urile din țară, inclusiv AJF Mehedinți.

Astfel, pe data de 12 mai va avea loc prima etapă a barajului pentru promovare, sub forma unei etape interjudețene, care se va disputa pe teren neutru, fără să se mai țină cont de criteriul geografic! Astfel, într-o situație nefavorabilă, campioana de la Mehedinți ar putea juca, la București, cu cea de la Iași, de exemplu! Câștigătorea jocului respectiv va juca pe 16/23 mai, în dublă manșa, etapa a II-a a barajului, cu una dintre echipele clasate pe locului 9/10 în cele 10 serii din Liga 3. 

Jocurile, inclusiv cele din Liga 4, nu se vor putea juca decat cu efectuarea testelor rapide (antigene), din 7 in 7 zile, de către jucători / antrenori / delegați de joc / arbitrii / observatori / persoane din cadrul echipelor care vor să stea în incinta stadionului! Dacă o persoana va fi depistată pozitiv la testul antigen, este obligatoriu să efectueze, in cel mai scurt timp, test RT – PCR, care să fie negativ, pentru a putea participa la jocul respectiv.

Viitorul Șimian e singura echipă care a depus, încă de luna trecută, cerere pentru înscriere în sezonul 2020-2021 din Liga 4 Mehedinți. Verbal, alte echipe și-au exprimat intenția de a juca într-un campionat cu respectarea noului Protocol Medical!

Comitetul Executiv al AJF Mehedinti a stabilit, marți, 13 aprilie, ora 12:00, sedinta cu reprezentanții cluburilor sportive / asociațiilor sportive , care se va ține cu respectarea Protocolului Medical din Starea de Alertă, respectiv dezinfectarea mâinilor, purtarea măstii si distanțarea socială! Fiecare echipă nu va avea voie  decât cu un singur reprezentant legal, în sala de ședinte de la sediul AJF!

Related Posts