8

Senator PNL în legislatura 2000-2004 și un mare iubitor al fotbalului, severineanul Ion Sîrbulescu a decedat la vârsta de 70 de ani, după o lungă suferință. Descoperit, în urmă cu 5 ani, cu cancer laringian,”nea Nelu” a rămas aceeași persoană jovială, sufletească și vocală, și în ultimii ani ai vieții, greu încercați de crunta boală, care îi afectase corzile vocale!

S-a implicat, cel puțin ca și sfătuitor, inclusiv în reînființarea emblematicului club severinean CFR Turnu Severin, readus, în 2018, la viață, de un grup de jurnaliști! De altfel, Ion Sîrbulescu era un mare iubitor al fotbalului și mereu deplângea soarta sportului local. A promis mereu, în cele patru campanii electorale locale la care a participat, că va face în Drobeta Turnu Severin o echipă de Liga I, de tradiție, dacă va deveni primar. Și era un om de cuvânt, fiindcă fotbal de performanță promit majoritatea candidațiilor, în campanie. Asta n-o spune doar redacția „SĂPTĂMÂNA MEHEDINȚEANĂ”, ci și cei care l-au cunoscut cu adevărat pe Ion Sârbulescu: era un om de cuvânt! Ca orice om, a avut și păcatele lui, dar nu asta e tema articolului nostru! În plus, doar Dumnezeu de poate judeca!

Cele mai importante funcții deținute de Ion Sîrbulescu au fost cele de director general la ANAF Mehedinți și la RAAN. N-a avut însă șansa să fie și „directorul general” al Municipiului Drobeta Turnu Severin, pierzând în 3 rânduri lupta pentru primărie. De două ori, în 2000 și 2004, cu Constantin Dinu (PSD) și, o dată, în 2008, cu Constantin Gherghe (PDL). Prima bătălie politică pierdută a fost cea din 1996, când a fost învins la alegerile pentru peședinția Consiliului Județean Mehedinți, de Constantin Sârbulescu (PSD). Ultima formațiune politică cu care a cochetat a fost ALDE, însă nu s-a mai implicat activ, fiind depistat cu cancer.

Născut la data de 7 martie 1951, severineanul Ion Sârbulescu a absolit Liceul Traian și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest Timișoara. Ulterior, s-a căsătorit cu Viorica (Motoc) Sârbulescu și are o fiică, Ioana Mădălina Sârbulescu.

Redacția „SĂPTĂMÂNA MEHEDINȚEANĂ” transmite condoleanțe familiei înduretate! Dumnezeu să-l ierte!

Related Posts