Restart în fotbalul elen, pentru severineanul Ignat

Dan Ignat (34 de ani), unul dintre cei 2 severineni care antrenează în străinătate, alături de Valeriu Tița (55 ani), la FC Al Hussein Irbid, în Iordania, a revenit în Grecia, în vederea reluării campionatului din Gamma Ethniki (Liga 3)! Sezonul 2020-2021 a început toamna trecută, dar nu s-au jucat decât 4 etape în Gamma Ethinki, fiindcă Grecia a intrat ulterior în „lock-down”, iar, pe plan fotbalistic, nu s-a mai jucat decât Super League (Liga 1).

Posesor al licenței UEFA B, severineanul Dan Ignat, fost fundaș la FC Drobeta și Gaz Metan Severin, a preluat, toamna trecută, banca tehnică a echipei de Liga 3 FC Pallixouriakos 1950 și a debutat cu victorie la noul său club. În prima etapă din Gamma Ethniki, seria a 9-a, echipa antrenată de severineanul Ignat a dispus, în data de 11.10.2020, cu scorul de 3-1, pe teren propriu, de FC Tsilivi. Au urmat 2 eșecuri consecutive în campionat, interpuse de un succes în Cupa Greciei, scor 3-0, în deplasare, cu AE Egiou Leonta.


Sâmbăta viitoare, echipa la care Dan Ignat e antrenor-jucător, va juca, în primul meci din 2021, pe teren propriu, cu APS Thyella Patras, ocupanta locului 12, cu 1 punct acumulat după 4 etape. FC Pallixouriakos 1950 se află pe locul 10, din 13 participante în Seria 9 din Gamma Ethinki, din 3 jocuri disputate.

„În urmă cu 2 săptămâni, am fost sunat de președinte clubului, care mi-a transmis că se va relua campionatul și să fac testul Covid pentru a putea reveni în Grecia. N-am apucat să facem decât câteva antrenamente, băieții sunt cam în urmă cu pregătirea, dar încerccăm să ne reintrăm în ritm, după 5 luni de pauză! Ca să putem juca meciurile, trebuie să facem teste în fiecare zi de marți a săptămânii respective! (n.r. – în campionatul din România, testele se fac o dată la 2 săptămâni). Noi mai avem de jucat 9 partide și vom încerca să scoatem maximum din orice joc! Partea pozitivă cu această întrerupere e că a fost timp pentru schimbarea gazonului de pe stadionul nostru, care arată acum impecabil! Am reușit să facem și 7 transferuri. Toți sunt jucători greci, din Atena și Salonic”, a declarat Dan Ignat, pentru saptamanamh.ro

Severineanul a explicat și cum a ajuns să-și înceapă cariera de antrenor, la doar 34 de ani: „S-a ivit oportunitatea de a prelua banca tehnică a unei echipe din Grecia și nu am ezitat. Practic, sunt antrenor-jucător la FC Pallixouriakos. Echipa e din Lixouri, o localitate mică  din Kefalonia. Stadionul are vreo 1500 de locuri, dar, la fel ca în România, spectatorii nu au voie în tribune pe perioada de pandemie, dar ne încurajează mereu din spatele gardurilor. Nu știu dacă putem promova, dar ne-am propus o clasare cât mai bună. Lotul e format doar din jucători greci”.

Ca jucător,  Dan Ignat a evoluat la GP Craiova, Minerul Moldova Nouă, CS Severnav, FC Drobeta, Farul Constanța, Viitorul Constanța, CF Brăila, FC Olt Slatina, Gaz Metan Severin, Dacia Unirea Brăila, Al Ramtha (Iordania), Al Sohar (Oman), FC Shillong Lajong (India), Al That Ras Karak (Iordania), Al Mashayat (Iordania), Vllaznia Shkoder (Albania) și FC Tsilivi (Grecia).

Related Posts