De la lacul Prisaca, la cascada Vânturătoarea – un colț de rai

Nu poți trece pe la lacul Prisaca fără să împărtășești celorlalți emoțiile și bucuria trăite. Îți apare în cale popasul de lângă lac, unde te întâmpină o gazdă veselă și primitoare ce îți face șederea tare plăcută. Așezat pe mirifica vale a Cernei, la 11 kilometri de Băile Herculane, te uimește cu liniștea și te fascinează prin priveliștea senzațională, încât uiți că nu ai semnal la telefon.

Și dacă tot ajungi aici poți profita să te aventurezi spre cascada Vânturatoarea, al cărei traseu începe de la coada lacului.

Urcușul este destul de dificil, fiind pe un teren stâncos, dar osteneala este răsplătită odată ce dai de cascadă, care se află la 1000 m altitudine şi are 40 m cădere liberă. Şuvoiul de apă, care este mai mare sau mic, în funcţie de anotimp, se izbește de un prag şi se transformă în ploaie măruntă, căzând paralel cu peretele din stâncă. Pânza de apă, foarte fină, este spulberată când bate vântul, iar uneori formează multiple curcubee suprapuse. (M.L.)

Așteptările îți sunt depășite. Este fascinantă, impunătoare și unică, iar, cu efort suplimentar și voință, poți să cobori la baza cascadei și să treci prin spatele căderii de apă. Iubitorii de drumeții, trebuie să viziteze Cascada Vânturătoarea atunci când vor ajunge pe Valea Cernei, unul din nenumăratele locuri minunate din țară.

Related Posts