Având o capacitate de 1.500 locuri, stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, incusiv terenul de antrenament, dezafectat, din imediata apropiere, aparținând Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, societate aflată în insolvență, a fost scos, de aproape 2 ani, la licitație, pentru a se recupera o parte dintre datoriile de zeci de milioane de euro acumulate de RAAN.

„EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) anunta scoaterea la vanzare prin procedura licitatiei publice cu strigare a Bazei sportive compusa din teren intravilan cu suprafata de 29.440 mp. pe care este amenajat un teren de fotbal cu gazon natural, tribuna si vestiar, situata in Drobeta Turnu Severin, str. N. Iorga nr. 1., pornind de la pretul de 717.816 Euro + T.V.A. Caietul  de sarcini se poate achizitiona de la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, str. Nicolae Iorga nr. 1 la pretul de 2.500 lei + TVA”, se aratată în comunicatul remis de lichidatorul judiciar, în octombrie 2019.

După mai multe licitații la care nu s-a înscris nimeni, prețul a scăzut cu 70.000 de euro!

EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) anunta scoaterea la vanzare prin procedura licitatiei publice cu strigare a Bazei sportive compusa din teren intravilan cu suprafata de 29.440 mp. pe care este amenajat un teren de fotbal cu gazon natural, tribuna si vestiar, situata in Drobeta Turnu Severin, str. N. Iorga nr. 1, pornind de la pretul de 646.035 Euro + T.V.A. Caietul  de sarcini se poate achizitiona de la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, str. Nicolae Iorga nr. 1 la pretul de 2.500 lei + TVA, si se achita in contul de lichidare RO86 UGBI 0000 5520 0602 7RON, deschis la Garanti Bank S.A. – Agentia Drobeta Turnu Severin. Licitatia va avea loc in data de 15.04.2021, ora 12,00 la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare”, este anunțul noului comunicat

În sezonul 2011-2012, stadionul Termo a fost gazduit jocurile de Liga a 3-a ale echipei CS Termo Drobeta Turnu Severin, proaspăt promovată din campionatul județean Mehedinți. După doar un tur de campionat, încheiat pe podium, echipa s-a desființat!

În prezent, Stadionul Termo găzduiește jocurile echipei de juniori republicani CSS Drobeta Turnu Severin, dar și pe cele ale echipei de Liga a 2-a de fotbal feminin ACS Atletic Drobeta.

Fiind stadion privat, acesta poate fi demolat după cumpărare și i se poate schimba domeniul de activitate, în sensul că pe locul bazei sportive se poate face un supermarket sau se poate construi un cartier rezidențial, de exemplu. Nu de același „tratament” poate avea parte, de exemplu, Stadionului „Dr Angelescu” (fost „1 Mai”), căruia nu i se poate schimba destinația, deoarece aparține Primăriei Drobeta Turnu Severin și, totodată, figurează la MTS ca bază sportivă funcțională. Poate fi doar reabilitat! De 3 decenii e lăsat însă în paragină! Proiecte de reabilitare apar înaintea fiecărei campanii electorale, dar după ce trece „iureșul”, stadionul rămâne tot cu „buza umflată”!

Related Posts