Nu știu dacă trebuie să ai har pentru a scrie, însă știu că sunt locuri impresionate despre care poți vorbi cu ușurință, deoarece cuvintele vin de la sine. Din Băile Herculane înspre Baia de Aramă, trecem de 7 Izvoare și, în dreapta, se lasă indicatorul care te îndrumă către stâncile impresionante al Cociului și Cascada Cociu.

Situată în partea centrală a Munţilor Mehedinţiului, cascada are o cădere de apă de peste 120 m, fiind considerată cea mai înaltă și spectaculoasă din România. Dacă ai norocul să o prinzi nesecată ( primăvara sau toamna ), vei fi uimit de splendoarea ei. Tot drumul, de 1,4 km, înfățișează peisaje de o frumusețe rară, încât uiți cât de obositor și chiar periculos este traseul, din cauza pietrelor umede și pe alocuri porțiunilor de teren greu de traversat. După aproximativ o oră de urcuș susținut, se înfățișează, absolut spectaculos, cascada.

Este de-a dreptul senzațională și impunătoare, iar sentimentul de satisfacție care te încearcă, după un drum istovitor, este de nedescris. Ne aflăm în fața unor pereți uriași de calcar, aparținând Muntelui Cociu (1.115 m), într-o zonă sălbatică, înconjurată de pini. Diferența de nivel urcată până aici este de aproximativ 500 m. Așadar, avem locuri frumoase la tot pasul, însă o astfel de excursie, fără îndoială, nu va fi uitată niciodată și merită efortul de a ajunge până aici! (M.L.)

Related Posts